Dag van de moed

Moed zie als dé sleutel om duurzaam en goed samen te werken en te leven.

Heb jij de moed om te gaan staan voor de dingen die jij belangrijk vindt? Durf jij je grenzen aan te geven; waar sta je voor op en waarvoor niet? Morele Moed vormt de basis om naar je eigen kernwaarden te kunnen gaan leven. Je leven wordt eenvoudiger en prettiger als je helder voor ogen hebt wat je van belang vindt. Morele Moed vormt de stap van weten naar doen.

Juist binnen organisaties is waarde hechten aan een moedige houding van groot belang. Om als organisatie nog meer te durven zoeken: te vertragen om samen zinnige inzichten te genereren, vragen te stellen, aannames te expliciteren, de dialoog op gang te brengen, dilemma’s deelbaar en bespreekbaar te maken. Hoe werken jullie samen? Waar werken jullie aan? Hoe ga je met je klanten om? En vooral ook: waarom doen jullie het zo? Om uiteindelijk waardevoller en fijner met elkaar samen te kunnen werken.

Voorbeelden

Dag van de Morele Moed
Een dag om stil te staan bij de kern van je persoonlijke en professionele drijfveren én daar (nog meer) naar te gaan leven. Tijdens deze dag heeft een kleine groep mensen stil gestaan bij de vraag: waar sta ik voor en durf ik daar ook naar te handelen. Een DOE-dag om bij jezelf en met anderen na te denken over jouw kernwaarden en om daar naar te gaan leven.

 

Welzijnsorganisatie Synthese
Tijdens de jaarafsluiting van welzijnsorganisatie Synthese verzorgde ik een inhoudelijk gedeelte over het thema ‘moed’. De bijeenkomst had een bemoedigend karakter. We stonden kort stil bij het gedachtegoed van een aantal filosofen en we hebben samen verkend wat ‘moed’ betekent voor zorgconsulenten in veranderende tijden.

 

Regiomiddag/inspiratieochtend ‘Moed’: stichting MEE/VTV Zuid-Holland 
Zorgland is in verbouwing. Wat doen de vele veranderingen met zorgconsulenten? Hoe en wanneer blijf je rechtop staan? We stonden stil bij de vraag: Heb jij de moed om te gaan staan voor de dingen die jij belangrijk vindt? Waar leg je je grens; waar sta je voor op en waarvoor niet? We verkenden samen het begrip ‘moed’. Wat is het? Wanneer ben je moedig? Maar ook wat betekent ‘moed’ in onze organisatie?