DISC-o-theek

In de actieve en verrassende teamtraining DISC-o-theek nemen wij je mee in de wereld van de DISC-theorie. De DISC-theorie gaat er vanuit dat mensen grofweg in 4 verschillende profielen zijn te verdelen op basis van drijfveren en gedrag. Ieder profiel heeft van daaruit zijn eigen manier van communiceren.

Snap je dit, zie je dit, dan kun je daar flink je voordeel mee doen. Je snapt waarom de ene persoon dominant aanwezig is op de werkvloer, waarom de ander vooral observeert, de een áltijd begint over regeltjes, feiten, cijfers en statistieken en de ander de boel altijd weet te relativeren met een noodzakelijk grapje.

Dit maakt dat je mensen anders kunt gaan benaderen. Zodat ze wél iets van je aannemen. Zodat je op 1 lijn komt. Zodat je het beste in elkaar naar boven kunt halen!

Over de training

In 4 bijeenkomsten leer je jezelf én elkaar beter kennen. Hiervoor gebruiken we diverse theorieën en technieken waaronder de DISC-kleurenprofilering en het Model van Invloed. Ook vertalen we theorie naar praktijk middels casuistiek-vormen. Door alles te koppelen aan creatieve, actieve en muzikale werkvormen wordt de leercapaciteit geoptimaliseerd en ervaren deelnemers veel energie en plezier. Dé succesformule voor training mét effect!

“Deze training voelde als een verrassende, leerzame reis!”

Ron – mdw ROC Nijmegen

Over de trainers

Hanneke Geurts en Kim Hendriks zijn echte verbinders! Ze verbinden collega’s aan elkaar, theorie aan praktijk en kennis aan creativiteit. Met hun aanstekelijke enthousiasme weten ze iedere training tot een klein feestje te maken zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen.

Grote Werkvormenfestival 2019 (c) Elke Teurlinckx
Grote Werkvormenfestival 2019 (c) Elke Teurlinckx