Ondernemersprogramma Hart ter Zake Venray

Ondernemersprogramma Hart ter Zake Venray

  • Date:
    mei 05, 2017
  • Category:

About Project:

6 programmadagen, 14 concepten, 200 koppen koffie, 15 deelnemers, 750 legoblokjes: zo maar wat statistieken over het Venrayse programma ‘Hart ter zake’.

De gemeente Venray vindt het belangrijk om sociaal ondernemerschap te stimuleren onder haar ondernemers en vroeg ons het programma ‘Hart ter Zake’ te faciliteren. In dit programma werden Venrayse ondernemers uitgedaagd hun missie en verdienmodel onder de loep te nemen, om zo nog meer maatschappelijke slagkracht te creëren.

Bijzondere club

Wat een bijzondere club ondernemers! Bijzonder omdat ze stuk voor stuk een andere insteek kiezen om impact te maken: van groen en hout, tot energie, vakantie en gezondheid. Bijzonder ook omdat zij ondanks hun verscheidenheid een gemeenschappelijke deler hebben om vanuit hun eigen kunde, ervaring écht van meerwaarde willen zijn in de maatschappij.

Bijzonder omdat de groep een groep geworden is die elkaar kritisch bevraagt, elkaar verder wil helpen, die ene lastige vraag stelt en deelt. Om verder te komen. Samen.

Verhalen

Bijzonder om hun verhalen te horen: het verhaal van Toon die als gazonman iemand als persoon écht wil zien. Samen wil kijken hoe iemand zijn leven weer op de rit kan krijgen door middel van werk. Rob die vanuit positiviteit, collectiviteit en gericht op de toekomst Venray energieneutraal wil krijgen én wil bijdragen aan lokale projecten. Deborah die met haar bloemenzaak op een duurzame manier de wereld kleurrijker wil maken en Aafke die mensen in de schuldhulpverlening zitten een plek wil bieden waar zij troost kunnen vinden.

Zo heeft ieder van de deelnemers een eigen verhaal, een mooi verhaal: een verhaal dat nu al impact creëert en een verhaal dat alleen nog maar meer impact gaat creëren!

Deze club gaat hart ter zake!

Share :