Werkplaatssessie sociaal ondernemerschap

Werkplaatssessie sociaal ondernemerschap

  • Date:
    juni 06, 2017
  • Category:

About Project:

‘Positief, innoverend en ongedwongen. Een heerlijke plek om te leren en te netwerken!’ (Rogé Pollen, ondernemer)

Voor de regio Venlo organiseerden we een tweetal werkplaatssessies rondom het thema sociaal ondernemerschap. Tijdens de eerste werkplaatssessie stond het zichtbaar, bespreekbaar en uitvoerbaar maken van sociaal ondernemerschap in de regio Noord-Limburg. We hebben een ontzettend toffe middag gehad waarin veel verbindingen zijn gelegd, trends zijn verkend en nieuwe kansen zijn ontdekt. Meer dan 50 mensen uit allerlei hoeken – burgers, ondernemers, ambtenaren en wethouders, onderwijs en zorg-welzijn – voelden zich geroepen om samen met het thema aan de slag te gaan.

Trendverkenning
Onder leiding van planoloog Jeroen van de Ven verkenden we trends die onze regio te wachten staat. ‘Mensen realiseren zich niet dat trends zoals vergrijzing, digitalisering, internationalisering en een krimpende arbeidsmarkt juist ook kánsen met zich meebrengen. Een slimme ondernemer of organisatie springt daar nu op in!’. Dat er ondernemers zijn die deze kansen grijpen, bewees het pitchpodium. 8 deelnemers aan het social starters-programma van de Impactfabriek presenteerden hun concepten aan het publiek. We sloten de middag af door in gesprek het thema sociaal ondernemerschap verder te verkennen en onze ideeën en dromen voor de regio met elkaar te delen.

Tof om te zien wat de werkplaats met mensen doet. Door los van functies te denken en dromen en ambities als persoon met elkaar te delen ontstaat er een soort ideale maatschappij, die we alleen nog maar hoeven te realiseren” (Renske Dekkers.)

 

 

Share :