Iedereen draagt kennis, kunde en ervaring met zich mee. Kennis opgedaan op school, in het werk of vanuit de directe omgeving. Kunde door activiteiten uit te voeren en er steeds beter in te worden. En ervaring die je opdoet in je eigen professie of in gesprekken met anderen. Dit is het zogenaamde sociaal- en professioneel kapitaal. En omdat iedereen dit kapitaal bij zich draagt, heeft dus iedereen iets te delen. Ook jij hebt ervaringen, opgedane kennis of kunde waarmee je anderen kunt helpen om tot antwoorden of oplossingen te komen op hun vragen of ideeën die diegene heeft.

Bij de Impactfabriek zijn we groot fan van het delen van dit sociale en professionele kapitaal. Door regelmatig open bijeenkomsten te organiseren en ons netwerk zo breed en divers mogelijk te maken, geven wij uitvoering hieraan.

Veld van onmogelijkheden
Je kent ze wel, de ‘ja-maar-zeggers’. Het komt geregeld voor dat, voordat je zelfs bent uitgesproken, de ja-maar-geluiden om je oren vliegen. Het kan initiatiefnemers of mensen met een potentieel goed idee remmen in de uitvoering van hun plan terwijl ze juist een steun in de rug moeten krijgen om hun idee in uitvoering te brengen. Laten we elkaar eens helpen om door dat ‘veld van onmogelijkheden’ te komen. Elkaar energie geven om in beweging te komen, te helpen initiatieven te verwezenlijken en te durven experimenteren en spelen (vooral dat laatste mogen we nog veel meer doen!).

Belangrijk ingrediënt
Bij de Impactfabriek helpen wij organisaties om door het veld van onmogelijkheden te komen. Hiervoor is de inzet van sociaal en professioneel kapitaal van groot belang. Het samenbrengen van een palet van deelnemers met al hun kennis en kunde brengt een samenspel van brede ervaring in een ruimte. Voeg daar nóg een belangrijk ingrediënt aan toe: creatieve werkvormen. Et voila! Dat is hoe wij bij de Impactfabriek mensen stimuleren om (elkaar) naar grotere hoogte te klimmen.