Op vrijdagmiddag 7 juli opende de Impactfabriek wederom haar ‘werkplaats’ in de Sif in Panningen. In tegenstelling tot de vorige keer was er géén agenda. Alle aanwezigen, die mensen en organisaties die hun licht willen opsteken over sociaal ondernemerschap, vulden zélf de agenda in de zogenaamde Open Space-setting. Een leeg agenda-grid werd gretig in beslag genomen door  thema’s, pitches, vraagstukken en discussie-onderwerpen, tof om te zien én horen!

Geslaagd

Chris Pauwels was één van die personen die graag zijn idee (een nieuwerwets beweegcentrum) wilde pitchen. Hij kijkt terug op een geslaagd moment: “Ik heb deze middag  als zeer positief ervaren. Ik kon mijn plannen delen met anderen, hier kwam veel feedback op en ook kreeg ik nieuwe inzichten. Het mooie eraan was ook dat gewoon niks fout was en het zo moest zijn zoals het ging,  dit gaf een erg prettig gevoel van saamhorigheid. Door deze middag weet ik nu hoe ik de  volgende stap in mijn onderneming kan gaan zetten en ben ik hier meteen mee aan de slag gegaan!”

Vlinderen

Niet iedereen kwam om een plek op de agenda te bemachtigen. Tal van deelnemers wilde vooral bij anderen luisteren en meedenken, zo ook Odilia Rens: “Na veel gehoord te hebben over Open Space was het een mooie gelegenheid om ook zelf de impact in de praktijk te ervaren. Door de gestructureerde aanpak was het een perfecte setting om te vlinderen bij anderen, ervaring te delen en de kracht van mijn netwerk in te zetten.”

 Loslaten

We kijken terug op een inspirerende middag waarop we wederom hebben ervaren dat er vanalles borrelt, groeit en bloeit in onze regio. En nu? Wij gaan door om het thema sociaal ondernemerschap zichtbaar, bespreekbaar en uitvoerbaar te maken! Hoe? Dat weten we niet precies. In elk geval doen we dit samen. Omdat we samen bouwen aan een ondernemende en sociaal sterke regio! Wij nemen in elk geval de zomer de tijd om te vlinderen 😊