Natuurlijk ben ik ingegaan op de uitnodiging van de Impactfabriek om hun gratis en open toegankelijke Werkplaats bij te wonen. Ik heb de twee bijeenkomsten met beide handen aangegrepen. Want ook ik heb de voordelen van netwerken ontdekt. Op dit moment volg ik het ondernemersprogramma ‘Hart ter Zake’ bij de Impactfabriek. Ook daar vind ik meedenkers voor mijn eigen sociale onderneming.

 

De eerste bijeenkomst van de Werkplaats stond in het teken van sociaal ondernemen. Wat is sociaal ondernemen precies en wat kun je er mee bereiken? Maar ook, hoe blijf je winstgevend en tóch ook sociaal? Met zijn allen zijn we ingegaan op voorwaarden en kansen die er zijn binnen dit thema. Het gezelschap was zo gemêleerd dat er vanuit verschillende disciplines antwoorden kwamen. Indrukwekkend vond ik het enthousiasme en de inzet van de aanwezigen. Ook werd er gepitcht door de deelnemers van het pas afgeronde programma voor startend sociaal ondernemers. Dit vond ik interessant en verfrissend.

 

De tweede bijeenkomst was geheel anders. Daar hebben we gewerkt volgens de Open Space methode. Er was geen agenda. Deze kwam tot stand door de inbreng van alle aanwezigen. Na lang aarzelen stelde ik ook mijn vraag beschikbaar voor de agenda. Waarom niet? De groep voelde vertrouwd en dus was het veilig om mezelf kwetsbaar op te stellen. Wat was ik blij dat ik dat heb gedaan! Ik heb geen direct antwoord op mijn vraag gekregen maar ging wél weg met de bevestiging dat ik op het goede spoor zit. Maar vooral belangrijk zijn de contacten die ik heb opgedaan. Het geeft mij de mogelijkheid om samen met anderen mijn expertise te vergroten en uiteindelijk diegenen die in verschillende gemeenten beleid rondom schuldsanering maken te ontmoeten. Zo kom ik steeds een stap verder in mijn droom!

 

Dank je wel Kim, Elisa en Tom!

Aafke Kalse, In de schuldsanering